Spoštovani,  v veliko veselje nam je, da Vas lahko v imenu partnerjev projekta
Šola prenove za nove generacije in dediščino 21. stoletja
vabimo na 

Slovesni dogodek ob zaključku projekta

sreda, 17. april 2024, ob 12.00 uri, Sokolski dom, Mestni trg 17, Škofja Loka 

Predstavili bomo dosežke projekta,na okrogli mizi pa se bomo s strokovnjaki različnih področij posvetili vprašanju, kaj lahko različne stroke skupaj storimo, da kulturno dediščino približamo mladim.

O DOGODKU

Partnerji projekta smo prepričani, da lahko uspešno prihodnost gradimo le ob zavedanju pomena lastne kulturne dediščine in zapuščine naših prednikov. Predstavili bomo dosežke projekta,na okrogli mizi pa se bomo s strokovnjaki različnih področij posvetili vprašanju, kaj lahko različne stroke skupaj storimo, da kulturno dediščino približamo mladim.

Projekt smo izvedli s podporo Norveškega finančnega mehanizma in v čast nam je, da se nam bosta na slovesnosti pridružila tudi g. Herman Baskår, namestnik veleposlanika Kraljevine Norveške in mag. Marko Koprivc, državni sekretar
na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj. Z nami bo tudi župan Občine Škofja Loka g. Tine Radinja.

PRIJAVE

Zaradi lažje organizacije Vas prosimo, da svojo prisotnost potrdite na e-naslov:
info@zgodovinska-mesta.si

Razumevanje, prepoznavanje in vrednotenje dediščine tako v zasebnem kot javnem življenju je ena od temeljnih kompetenc državljana, obravnava in doživljanje kulturne dediščine pa pozitivno prispevata k bolj strpni, demokratični, ustvarjalni in vključujoči družbi.

Prijazno vabljeni.